Losser wil werken aan vitaliteitTraining. (Foto: Eigen foto)
Van de redactie | 11-09-2020
LOSSER – De gemeente Losser vraagt inwoners om een vragenlijst over vitaliteit in te vullen.

De gemeente wil graag van inwoners horen wat waar zij behoefte aan hebben op het gebied van voeding, bewegen, voorzieningen of ten aanzien van verenigingen. Is er nog iets dat mist aan het sport- of beweegaanbod binnen de gemeente Losser? Welke ideeën hebben inwoners over vitaliteit?

Er zijn twee verschillende lijsten; een voor jongeren en een voor volwassen inwoners. Inwoners kunnen er voor kiezen om de lijst anoniem in te vullen. Maken ze zich echter kenbaar, dan dingen ze mee naar prijzen als een JBL speaker en een vitaliteitspakket.

De vragenlijst is te vinden op www.losser.nl/actueel.

“Samen fit en gezond zijn, vinden we belangrijk voor onze inwoners en de leefbaarheid van het dorp. Het is prettig om lekker in je vel te zitten. Je kunt daaraan zelf of met anderen werken. Inwoners hebben nu de kans om mee te praten door het invullen van de vragenlijst”, zegt wethouder Harry Nijhuis. “Alle inwoners, jong en oud, kunnen meedoen. Ook via de sportverenigingen zetten we de vragenlijsten uit. De uitkomsten gebruiken we om actiepunten af te spreken en deze met elkaar uit te voeren.”

Eind vorig jaar hebben sportverenigingen, zorgpartijen, onderwijs, fysiotherapeuten, diëtistes met veel enthousiasme samengewerkt aan een Lokaal Sportakkoord. Het Lokaal Sportakkoord heeft als doel om inwoners uit de gemeente Losser gezonder en vitaler te maken.
Volg ons