Acht goals en vier penalty’s bij AJc’96Luuk Nijmeijer torent hoog boven de SC Rijssen defensie uit (Foto: AJc'96)
Van de redactie | 13-09-2020
LOSSER - AJc’96 bekert verder. Afgelopen zaterdag won de ploeg van trainer Niek Woesthuis met liefst 8-1 van SC Rijssen. Komende zaterdag begint de competitie voor AJc met een uitwedstrijd tegen DES in Nijverdal.

Om 15:00 uur was de aftrap van AJc tegen het nog ongeslagen SC Rijssen voor de laatste ronde in de poulefase van de beker. Beide teams hadden de eerste twee wedstrijden gewonnen. Het doelsaldo van de gasten was voor aanvang +7, dat van AJc’96 was +10. Een spannende wedstrijd lag in het verschiet, hoewel beide ploegen in de competitie niet op hetzelfde niveau spelen, zo meldt Marcel Jonker, de communicatieman van AJc. “De ploeg van trainer Niek Woesthuis kampt met blessures en dat is niet eenvoudig met een wat smallere selectie. Het is echter een bekend gegeven, bij AJc’96 doen ze alles samen. En dus zaten er een paar jongens uit de jeugd op de bank en sloot een speler uit het tweede team aan na zijn eigen wedstrijd.”

Krachtsverschil

Een bijzondere wedstrijd volgde, gaat Jonker verder. “Het krachtsverschil was direct zichtbaar en het duurde een klein kwartier voordat AJc de 1-0 liet noteren. Opnieuw was het de uitstekend spelende Niels Nijkamp die een vrije trap benutte door de keeper te verrassen. Inmiddels zou je het een handelsmerk kunnen noemen. Kort daarna werd het 1-1. Fouten bij AJc’96  leiden tot een uitstekende kopbal die te machtig was voor Jari Klaver, die nog niets had hoeven doen tot dat moment. Even later brak Nick Koopmans door op snelheid. Hij werd kort voor de zestien gevloerd en er volgde een vrije trap die vervolgens resulteerde in een handsbal en een penalty. Luuk Nijmeijer verhoogde de score naar 2-1. Niet heel veel later volgde een tweede penalty nadat Matthijs Witten werd neergehaald in het strafschopgebied. Niels Nijkamp faalde niet en daarmee was de 3-1
ruststand bereikt.’’

Druk voor het doel

Na rust was het al snel 4-1 door een kopbal van Luuk Nijmeijer uit een hoekschop. Nick Koopmans scoorde de 5-1 en daarna was het de beurt aan Bart Spitholt, 6-1. Jonker: “In het restant van de wedstrijd was het alleen druk voor het doel van SC Rijssen, en wat volgde waren nog twee penalty’s. Bart Spitholt en Luuk Nijmeijer verzilverden ze. Vier strafschoppen in een wedstrijd, dat is nog niet vaak vertoond, het was zeker een noviteit voor de uitstekend leidende scheidsrechter Steen. De 8-1 eindstand zorgde ervoor dat het doelsaldo van SC Rijssen teruggebracht was naar nul, AJc was de overtuigende winnaar van de poulefase in de beker geworden.’’

Trainer Niek Woesthuis was uiteraard tevreden over de wedstrijd. “We hebben vandaag wat verschillende speelstijlen geprobeerd, om te wennen’’, zegt Woesthuis. “Volgende week begint de competitie en dan moet het allemaal staan zoals we bedoeld hebben. Over vandaag kunnen we tevreden zijn, we zijn niet in de problemen geweest en de opdrachten goed uitgevoerd. Dat tegendoelpunt was onnodig, daar gaan drie fouten aan vooraf. Dat begint al voorin. Maar goed, we scoren er acht, en dat is mooi. En we voetballen steeds beter, we raken beter ingespeeld en hebben steeds de controle gehad. Als we deze week goed doorkomen en er ook nog wat jongens van hun blessure verlost worden, kunnen we met vertrouwen uitkijken naar de eerste competitiewedstrijd. We moeten naar DES in Nijverdal, en ik verwacht daar een aardig team.”

Lange bal

Voorzitter Robert de Vries vindt de beker niet zo belangrijk: “We zijn door naar de volgende ronde in de beker, maar niemand is ermee bezig. Het is allemaal voorbereiding, volgende week begint het echt. Onze voorbereiding is wel goed te noemen, hoewel meer weerstand beter was geweest denk ik. Nu hebben we eigenlijk nog geen tegenstander gehad die op derde klasse niveau speelt, dat is wel jammer. Langs de kant van het veld is de stemming prima, de mensen zien meer voetbal dan de laatste jaren het geval is. We hebben al jaren veel snelheid op de vleugels en voorheen hanteerden we vooral de lange bal. Hoewel vaak effectief, toeschouwers vinden dat niet aantrekkelijk. Nu zien ze iets anders. Er is variatie. Er wordt opgebouwd, er wordt veel bewogen en gecombineerd. Af en toe wordt dan de lange bal gebruikt, die variatie doet ons goed. We hebben een mooi elftal staan hier, met potentieel. Als we iedereen fit hebben mogen we een mooi seizoen tegemoet zien.”
Bart Spitholt passeert op fraaie wijze zijn tegenstander (Foto: AJc'96)
Volg ons