Sportcompetitie stopt, ook in De LutteDe harmonie op bezoek bij SV De Lutte (Foto: SV De Lutte)
Van de redactie | 15-10-2020
DE LUTTE – Voor de voetballers en handballers van SV De Lutte ligt, net zoals voor andere amateursportclubs in Nederland, de competitie stil.

Ook voor de jeugd en jongeren onder de 18 jaar ligt de competitie stil, maar deze leden mogen nog wel trainen en onder elkaar een partijtje spelen.

John Meijerink, voorzitter van SV Lutte: “Leden van boven de 18 jaar mogen niet meer sporten. Je mag nog met z’n vieren sporten, anderhalve meter van elkaar, maar dat is voor voetballers en handballers niet te doen.”

Afstand houden en opletten

De sporters waren net vier weken bezig. Of ze ondanks alles gemotiveerd blijven?
Meijerink gaat uit van wel: “We zullen iedereen gemotiveerd moeten houden. We moeten ook de juiste dingen doen: afstand houden en opletten. Dat geldt zeker voor de jongeren van 15 tot circa 25 jaar, die samen zijn met veel gezelligheid en sfeer. Zij zullen nu een pas op de plaats moeten maken. We moeten zien dat we de ouderen in de samenleving niet gaan besmetten. Ik denk dat het goed is om nu gehoor te geven aan deze maatregelen, hoe vervelend het ook is. Alleen zo kunnen we er voor zorgen dat we straks weer de sportvelden op en de sporthal in kunnen om onze hobby’s uit te oefenen.”

Onderlinge partijtjes

De leden onder de 18 zijn welkom bij SV De Lutte om te trainen en onderling partijtjes te spelen. “Trainers, spelers en speelsters zijn daar vrij in. Trainen is niet verplicht, maar degenen die graag willen trainen zijn welkom. Ik denk dat dat er best veel zijn”, aldus Meijerink. “Voor de jeugd is het heel belangrijk dat ze wel kunnen blijven sporten en begwegen. Dat moet uiteindelijk ook onze hele maatschappij gezond en vitaal voor de toekomst houden. Dus wij juichen zeer zeker toe dat ze blijven trainen, maar we laten de keuze wat ze willen en hoe vaak, over aan hun trainer en hun groep.”

Financieel geen goed jaar

Voor SV De Lutte is het, evenals voor anders sportverenigingen, financieel geen goed jaar.
“We zullen alle zeilen moeten bijzetten om die zaken te realiseren die je als club graag wilt, die je ook gepland hebt. We willen over twee jaar een nieuw kunstgrasveld, het huidige is aan vervanging toe”, vertelt de voorzitter. “Dat zijn allemaal zaken die op de rol staan, en daar draagt deze coronacrisis niet aan bij. Dit neemt niet weg dat dit virus een zo groot iets is; je hebt niks te willen, je hebt dit te accepteren en je zult allemaal met elkaar de schouders eronder moeten zetten. Als je geknipt en geschoren wordt, en dat worden we nu door dit virus, moet je stilzitten en rustig blijven. En op het moment dat je weer iets kunt doen, positief en creatief vooruit kijken.”
Volg ons