Opnames Smokkelfilm in volle gangEr is gestart met een film over smokkeldorp Overdinkel (Foto: Bruisend Overdinkel)
Van de redactie | 15-10-2020
OVERDINKEL – De opnames van een nieuwe Smokkelfilm gemaakt door Bruisend Overdinkel zijn in volle gang. "De geschiedenis wordt nog meer levend gemaakt, nog tastbaarder.”

Rond 2000 is er al een Smokkelfilm opgenomen in het dorp. Een lang gekoesterde wens van Bruisend Overdinkel was om een nieuwe Smokkelfilm op te nemen. De film moest informatief zijn, reclame maken voor Overdinkel, maar ook leuk zijn.

Speciale film

De korte film van ongeveer een kwartier tot twintig minuten lang wordt opgenomen in een klokhuisachtige stijl. De film is niet zomaar een film, maar zal lijken op een documentaire met drie tot vier anekdotes. Er worden echte scenes nagespeeld van verhalen die zich voor de jaren zeventig hebben afgespeeld. Hetgene dat de film speciaal maakt is de verteller. Tijdens de waargebeurde verhalen komt of staat er een verteller in beeld die uitleg geeft.

Onderwijs en toerisme

Lagere scholen in Overdinkel mogen de film gebruiken om het onderwerp uit te kunnen leggen en ook meerdere toeristische initiatieven mogen gebruik maken van de film. “De geschiedenis wordt nog meer levend gemaakt, nog tastbaarder,” aldus Rene Weggen van Bruisend Overdinkel.

Het hele interview live op de radio is hier terug te luisteren.
Volg ons