Oud Lossers TAR-veld wordt opgeknapt tot ommetje voor buurtbewonersHet oude TAR-veld zoals het er nu uitziet. Vanaf nu krijgt het een heel ander uiterlijk. (Foto: Gemeente Losser)
Van de redactie | 04-11-2020
LOSSER – Het oude TAR-veld in Losser wordt opgeknapt zodat het straks een ommetje voor de buurt wordt.

Aannemer NTP Infra is deze week gestart met de werkzaamheden in opdracht van de gemeente Losser. Het initiatief voor de werkzaamheden ligt bij de buurtbewoners zelf en bij Dorpsraad Losser. zij hebben een aantal jaar geleden het plan opgevat om rond het voormalige TAR-veld aan de Jan Jansstraat een ommetje te realiseren voor de buurt.

Dit plan heeft geleid tot een ontwerp voor een voetpad langs de randen van het TAR-veld, met zitgelegenheid langs het voetpad, zicht op het veld en een formaat waarbij het veld bruikbaar is voor meerdere activiteiten. Daarnaast worden de vervallen ballenvangers vervangen. Dankzij dit buurtinitiatief blijft het voormalige voetbalveld de komende jaren een speel- en activiteitenplek voor de buurt, basisschool Imenhof en het Annie voetbaltoernooi.

Succesvol buurtinitiatief

Wethouder Harry Nijhuis: “Het project TAR veld is een prima voorbeeld van een succesvol buurtinitiatief samen met de Dorpsraad Losser. Dankzij het verzamelen van de wensen en ideeën door de dorpsraad zijn we samen gekomen tot een mooi ontwerp. Dat geeft de omgeving van het TAR veld de door bewoners gewenste kwaliteitsimpuls.”

Dorpsraad ook tevreden

Ellen Wolters van Dorpsraad Losser: “We zijn als dorpsraad binnen de mogelijkheden die de gemeente ons kon bieden, op zoek gegaan naar de wensen van de mensen die gebruik maken van het veld. Dit zijn onder meer scholen, verenigingen en aanwonenden. We hebben bij het ontwerp zoveel mogelijk rekening gehouden met deze input van de aanwonenden en hun ook steeds over de ontwikkelingen geïnformeerd. Wij zijn blij dat het plan nu wordt uitgevoerd.”
Volg ons