‘Deeleconomie perfect voor Losser’Losser plaatsnaambord (Foto: Léon de Man)
Van de redactie | 12-01-2021
LOSSER – Buurten in Losser zouden prima kunnen functioneren volgens het principe van de deeleconomie.

Dat stelt het Vrijwilligersteam Losser Duurzaam, dat graag voorzetten geeft tot burgerinitiatieven om het klimaat te beschermen. Hoe kan Losser werken aan deeleconomie in eigen buurt? VDL legt uit: “Dan begin je heel eenvoudig met het aan elkaar lenen van bijvoorbeeld tuingereedschap en ladders."

Dat zijn producten die iedereen zo nu en dan nodig heeft maar de meeste tijd in de schuur staan.

"Het is toch pure verspilling dat je alles wat je gebruikt in bezit moet hebben?” aldus de vrijwilligers. "Een bladblazer zou bijvoorbeeld door de buurt kunnen worden aangeschaft voor algemeen gebruik. Zo zijn er nog zoveel dingen te verzinnen die je als buurt kunt delen.

Ga je nog een stapje verder, dan kun je denken aan een buurtauto. In deze tijd staan er zoveel auto’s nutteloos bij huis. Samen maak je er meer en efficiënter gebruik van.”

Initiatiefnemers gevraagd

Het team zoekt initiatiefnemers die mee willen denken over mogelijke buurtinitiatieven ter bevordering van deeleconomie. “Het bedenken van een uitleensysteem, het actief betrekken van je eigen buurt en het delen van de opgedane ervaringen met ons team. Als Vrijwilligersteam Losser Duurzaam willen we de initiatieven met raad en daad ondersteunen. Wat zou het fantastisch zijn als jong en oud elkaar vinden in deze samenwerking. Iedereen kan zo zijn eigen steentje bijdragen in zijn buurt.”

Wie een actieve bijdrage wil leveren aan burgerinitiatieven in eigen buurt, kan e-mailen naar infovld@losser.nl.
Volg ons