Voorproefje Grensland-voorstelling: Overdinkelse blaasmuziek op tourRepetitie van de Grensland Oberkrainer (Foto: Maurits Olde Olthof)
Van de redactie | 24-09-2020
OVERDINKEL - De Grenslandkapel en de Grensland Oberkrainer (beide uit Overdinkel) geven een voorproefje van hun nieuwe voorstelling waarmee ze in januari mee gaan toeren.

Op woensdag 30 september staan de Grenslandkapel en de Grensland Oberkrainer uit Overdinkel in het kader van Die Tolle Woche in muziekcentrum Wilmink in Enschede met de allereerste opvoering van de voorstelling ‘Im Herzen nur die Blasmusik’ waarmee de kapel vanaf januari een tour gaat maken.

De tour gaat langs in totaal tien theaters in Overijssel, Drenthe en Gelderland.
Het is de eerste keer dat de Grenslandkapel op theatertour gaat. Aan impresario Roel zweers de eer deze tour te produceren. “De belangstelling van de theaters was van meet af aan prima,” aldus Zweers. “Doel was vijf á zes voorstellingen, bij tien moest ik echt op de rem. Het is een bijzondere format waarmee ik de theaters heb benaderd want we bieden de gasten vermaak en muziek vanaf de entree tot en met de afterparty, al speelt corona ons ook parten. Bij een succesvolle tour is misschien het vervolg dat we meer theaters in grensprovincies aan gaan doen.”

Twente FM nam een kijkje bij een van de repetities en maakte er deze tolle reportage van:
Volg ons