Cia Kroon: ‘Ik dacht, dit is menens’Burgemeester Cia Kroon (Foto: Dewi Wender)
Door: Jenny ter Maat | 28-12-2020
LOSSER – Cia Kroon is inmiddels bijna drie jaar burgemeester van de gemeente Losser. Hoe heeft zij dit jaar ervaren? Wat bleef haar van dit jaar het meeste bij en hoe stapt ze als burgemeester met de gemeente Losser het nieuwe jaar binnen? Twente FM gaat met haar in gesprek daarover.

'Dit is menens'

Een moment dat burgemeester Cia Kroon van de gemeente Losser niet gauw zal vergeten is de vergeten is de persconferentie vanuit Den Haag in maart van dit jaar, waarin aangekondigd werd dat verschillende bedrijven dicht moesten. “Ik dacht, dit is menens.”

Uitbraken Covid-19

Door corona werd het een heftig jaar, met zorgen voor veel inwoners over gezondheid, werk en inkomen. Met onder andere uitbraken van Covid-19 in verzorgingshuis Maartens-Stede en de Losserhof. “Waar ik trots op ben is dat iedereen elkaar helpt om er doorheen te komen”, zegt ze in het interview.

Drielandenpunt

De regionale samenwerking, ook over de grens, heeft haar grote aandacht. Losser bevindt met beide Duitse buurregio’s op een ‘drielandenpunt’.
Door de online communicatie is iedereen nu dichtbij: de contacten binnen de gemeente, de regio, Den Haag, Duitsland.

Ontmoeten in het echt

Kroon ziet er naar uit om iedereen weer in het echt te ontmoeten. “Nog even volhouden met z’n allen. Er komen betere tijden aan.”
Volg ons